Jako ukusan ručak iz rerne, zepečeno meso sa povećem i slojem pirea!

Ovaj ručak iz rerne je jako ukusan i jednostavan za pripremu.

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

300 – 500 grama mesa zavisno koliko osoba

2 mrkve, luk, šolja smrznutog graška

vegera, peršun, sol, biber

ulje i voda

Sloj od krompira:

6 kom kompira

2 kaš kiselog vrhnja

1 kaš. margarina

100 grama sira topivog

sol, biber, i začini po želji

 

Meso izdinstajte sa lukom, začinite i dodajte mrkvu i grašak, pa prelite sa jednom čašom vode da se malo upari, zatim kad voda ispari skinte sa vatre.

Krompir ogulite, isjecite na manje kocke , pa ga skuhajte u slanoj vodi, ocjedite, zaditm dodajte mrhnja maslca, začinite po želji i izgnječite ga kao za piru.

Tepsiju pouljite malo, istresite meso, preko pormalo stavljate pirea pa onda ražmažite da se izjednači smjesa, pa preko naribajte sirom. Sve zajedno zapecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Prijatno!