I za danas jako zanimljiva priča , koja je mnoge ostavila bez teksta. Naime, Alekdandra Vera koja ima 26 godina priznala je policiji da je u vezi sa svojim učenikom od septembra 2014. godine.

Policajac je prema sudskim spisima rekako je Vera odlučila da kaže sve o ovome: “Rekla je da je dječak prvo pitao za njen profil na Instagramu, a kada je ona odbila bilo šta da kaže, on se nije pojavio na nastavi. Međutim, ona ga je kontaktirala preko društvene mreže i podsjetila na domaći zadatak. On je odgovorio i pitao učiteljicu hoće li da izađe s njim. Rekla je “da”..”, rekao je školski policajac.

 

Posjetila ga je kod njegove kuće i počeli su da se ljube , a susreti su se redali. Prinala je da su imali odnose skoro svaki dan. Učenik je znao da nju uhvati za zadnjicu i to da svi vide, a nakon toga su nastavili o tome da razgovaraju. Ovu zabranjenu ljubav je razotkrila direktorka škole Elsa Wright, ali kada je suočena sa teškim optužbama, učiteljica je mrtva hladna rekla da roditelji dječaka prihvataju njihovu vezu. Učiteljica ima jedno dijete i rekla je da su zaljubljeni , a njegovi roditelji su je prihvatili.