Stiglo je proljeće, a s njime i alergije. Osim antihistaminika, odnosno lijekova za liječenje alergija, saveznici pri ublažavanju neugodnih simptoma stižu nam iz prirode.

Alergije spadaju među najčešće zdravstvene tegobe modernog svijeta. Razne alergijske reakcije vrlo su česte, a istraživanja pokazuju da je njihova pojavnost u općoj populaciji sve veća.

Simptomi alergija ovise o tome na koji način alergeni ulaze u tijelo. Ako ih udišemo , simptomi se javljaju u nosu, očima, sinusima, grlu, a u toj je kategoriji najčešće oboljenje alergijski rinitis. Simptomi alergije mogu varirati od blagih do teških, pa i za život opasnih. Danas su sve češće alergije koje se manifestiraju na koži, a zahvaćaju djecu od najranije dobi.

Simptome alergije mogu smanjiti dodatne količine vitamina C i minerala kalcija. Preporuka je uzimati dozu od 800, pa čak i do 1300 mg/dan kalcija te je postupno smanjivati kako se ublažavaju simptomi. Preporuka je vitamin C jest da se uzima  u dozi od 1000 do 1500 mg/dan, najbolje u oblicima koji štite sluznicu želuca, a postupno se oslobađaju tijekom cijelog dana.