Njemačka je zasigurno na udaru poslednjih godinu dana kako je krenula pandemija s korona virusom. Angela Merkel je zatvorila tri najveće ispostave za kamione “Man” koji su inače najprodavaniji putnički kamioni u svijetu. Tada je 3.000 osoba ostalo bez posla.

 

Naime, to je Angeli Merkel bio i posljednji posao u njenoj karijeri pa je se povukla sa pozicije kancelarke nakon skoro dvije decenije vladavine. Danas opet loša vijest jer je Karen Štrenc poslanica u parmalnetu kolabirala u avionu tokom leta za Njemačku. Kako mediji prenose ona se sa suprugom vračala s Kube i to joj je bio poslednji let u životu.

 

Avion je vanredno sletio u Irsku, ali za Štrencerovu nije bilo pomoći.Ona je bila član njemačkog parlamenta još od 2009 godina, a Merkelova ju je smatrala jednom od najpouzdanijih političarki iz njene stranke. Početkom ove godine ona je zajedno sa još jednim poslanikom optužena za pronevjeru novca koje je trebalo poslati za Azerbejdžan, tako da je posljedica svega toga bilo ukidanje političkog imuniteta.