Poznati srpski komičar Jova Radovanović svoju popularnost stekao je u u bivšoj Jugoslaviji kao član grupe Sedmorica mladih. Jova je uveseljavao ljude putem malih ekrana svojim imitacijama , pantonimima i vicevima,a ono što se na njemu prvo primijeti je njegov nos.

 

Iako je odrastao u siromaštvu na periferiji Beograda nije odustao od svojih snova i uvijek je bio pozitivan i nasmijan. Kako je pričao otac je mnogo radio , a majka je bila domaćica i čuvala četvero djece. ” Meso smo jeli jedanput nedeljno, a ostalim danima ne jer nije bilo novca. Ponekad otac zaradi više, pa donese kobasice i tada je bilo slavlje u kući ” – ispričao je Jova jednom prilikom za medije.

 

Često je bio odvojen od porodice, a jedna od najtežih životnih situacija desila se samo nekoliko dana po rođenju sina. Tada je morao da ode, i to na 7 mjeseci. Kako je ispričao, vratio se, ali ga sin nije poznavao. Nakon toga se neviđeno isplakao. ” Naš sin se rodio, ja sam ga izveo iz porodilišta, bio par dana tu i onda morao da odem na put. Sedam mjeseci ga nisam vidio. Moja žena je pokazivala slike, on je već govorio prve riječi, i onda sam ja došao, otvorio vrata, a kada me je vidio, obradova “o se i počeo da viče “tata, tata”, ali je bježao od mene – ispričao je Jova. Jova je jednom prilikom ispričao i angedotu vezanu za Lepu Brenu. Tokom snimanja filma Brena je pronašla mušku jaknu u gepeku svog automobila, pa je sva ljutita ušla u hotel i upitala „Koja je budala ostavila ovu jaknu?“ na šta je Jova rekao “Lično ja i uopšte se ne libim da sam budala”.