Vesna Zmijanac je najbolja srpska pjevačica čije hitove rijetko ko da ne zna. Međutim, malo ko zna da je ona imala veoma bolnu i tužnu prošlost o kojoj rijetko kad je pričala. Međutim sad je otkrila neke detalje , kako kaže tada je poželjela da je nema.

 

” Naše prvo dijete, sina, Vlada Jovanović i ja izgubili smo 1986. godine, kada sam bila u sedmom mjesecu trudnoće. Spontani pobačaj dogodio se u pauzi koncerta u Mladenovcu”, počela je pjevačica. “I ne zamjerite mi što tu scenu, porođaja koji je iznenada i prevremeno otpočeo i faktički se događao u garderobi iza bine hale u Mladenovcu, a trajao je i u toku puta do Beograda, pa i nekoliko minuta u bolnici, ne mogu da opišem čak ni danas, kada je prilično vremena proteklo. Jer, to je jedan od onih bolova koji još boli, praznina koja još zjapi istom tamom, i kad god se toga sjetim uvijek mi se utroba zgrči, uvijek mi se zguti u grlu i uvijek sebe kaznim pitanjem – da li sam i koliko sam ja kriva za to što se dogodilo?”, iskreno je opisala Vesna.

 

“U prvih nekoliko nedelja nakon toga, dok je bol zbog gubitka bio još svjež, željela sam da i ja nestanem, da me nema. Krivila sam sebe, ne tražeći nijednu olakšavajuću okolnost, i pri tom sam samoj sebi smišljala takve patnje i muke kao kaznu, da sam, možda, u jednom trenutku i prešla onu granicu koja razdvaja svjesno sagledavanje činjenica od umišljenih, pomalo i bolesnih, u svakom slučaju pogrešnih zaključaka”, dodala je ona. Nažalost, Vesni se ista situacija dogodila nepunih godinu dana kasnije. Ponovo je izgubila dijete. Međutim, 1989. godine za Vesnu je uslijedila najveća sreća kada je rodila kćerku Nikoliju.