Fenomenalne tuske pogačice sa mesom , odlično se slažu uz jogurt i idealne su za doručak ili ručak.

Za ukusne turske pogačice  potrebni su vam sljedeći sastojci:
Tijesto:
oko 600 g brasna
300 ml mlijeka
50 ml ulja
40 g svjezeg kvasca
soli
Fil:
350 g fasiranog mesa
1 glavica crnog luka
50 ml ulja
1 svj. paprika
1 paradajz
persun,so, vegeta, paprika, biber

Kvasac malo istopite u malo mlijeka pa onda dodajte u preostalo ugrijano mlijeko. Umjesite tijesto sa svim sastojcima za njega. Tjesti mjesite dok se dobijete smjesu srednje mekoće, u slucaju potrebe po malo dodajite brašna. Oko 1 sat odprilike ostavite da malo stane.

Za fil vam je potrebdno da sitno isječete luka,jednu veću papriku i paradajz pa dodajte u mljeveno meso. Također dodajte i zacine pa mjesite smjesu rukom oko neke 2 min. Od tog tijesta napravite oko 12 loptica. Svaku lopticu malo pobrasnite pa razvaljajte valjkom na velicinu jedne prosjecne pice. Stavljajte po jednu kašiku fila na jednu polovinu izvaljanog tijesta i onda poklopite sa drugom polom i ktajeve malo uvrnite da ne ispadene fil prilikom pečenja.

U tavi većoj istopite malo putera sa malo ulja. Pecite po mogućnosti po 2 pogace u tavi i sa jedne i sa druge strane. Kad ispećete stavite na ubrus da malo upije masnoću iz lepina. I spremne su za posluživanje.