Američki poznati voditelj iz Floride Dik Farel , preminuo je od korona virusa u 65. godini a tokom javnih nastupa je stalno kritikovao vodećeg imunologa Sjedinjenih Američkig Država Faučija tako što ga je nazivao ” lažovom”.

 

Naime, Farel je umro 4. avgusta a često je apelovao na slušaoce da se ne vakcinišu uz kritike Fauučija. On je se prošlog mjeseca zapitao “zašto uzeti vakcinu koju promovišu ljudi koji su vas sve vrijeme lagali oko maski”. Kako su prijatelji rekli on je nakon št je se zarazio korona virusom promijenio svoje razmišljanje o samom virusu.

 

Njegova bliska prijateljica Ejmi Li Her, navela je na društvenoj mreži Facebooku da joj je “kovid uzeo jednog od najboljih prijatelja”. ” Dik je razlog zbog kojeg sam se vakcinisala. Poslao mi je poruku i rekao “vakciniši se”. Rekao mi je da ovaj virus nije šala i dodao da mu je krivo što se nije vakcinisao “- rekla je Her. Ona je priznala da nije verovala u vakcinu. ” Vjerovala sam mom imunom sistemu. Ali sam počela više da se plašim da dobijem kovid, nego neželjenih efekata vakcine. Drago mi je da sam se vakcinisala” – rekla je ona