Svi rado gledamo Zvijezde Granda jer nas to uvijek oraspoloži a naročito žiri koji uvijek ima neke svađe i dešavanja. Međutim, mi vam sad pišemo o tužnoj strani takmičenja. Podsjećamo da je umro legendarni pjevač a njegovi hitovi će zauvijek ostati.

 

Naime, radi se o Živadinu Žici Kojić koji je rođen 10. jula 1939. godine. On je prvu pjesmu napisao 1959. godine a služio je vojsku i zaljubio se kćerku svoga kapetana. On je tu pjesmu posvetio “Banja Luko tebe Vrbas dijeli, tu smo draga ljubav započeli”. Također, znao je reći kako je samo u dvadesetom vijeku snimio barem 10 pjesama za sva vremena isto tako u dvadeset i prvom. Na veliku žalost nije stekao status estradnog umjetnika, a slavu i popularnost nije jurio i goviro je kako je to stekao sa 80 godina. Upitao je da li se to život poigrao s njim i da li je moguće da kada ostarmo nikome više ne trebamo.

 

Prijavio se u emisiju Nikad nije kasno pa je došao do finala i na kraju ispao. Žica je jedne prilike rekao ” Žao mi je što članovi žirija nisu imali pojma da sam sedamdesetih godina prošlog vijeka snimio 20-ak ploča, što samostalno, što u saradnji sa Latifom Havkićem. Pokazali su neznanje i nepoštovanje velikana koji su me pratili na tim pločama. ”