Nažalost izgubili smo veliki broj ljudi zbog pandemije koja se širi svijetom , odnosno koronavirusom. A što je još gpre mnogo je mladih napustilo ovaj svijet najviše je Srbiju pogodilo smrt dvojice medicinskih tehničara. Oni nisu bili samo ime na papitu, niti su još jedna dodatna brojka preminulih, svi oni su ljudi, a ove teme se dotakao i poznati redatelj i glumac Radoš Bajić.

 

Naime , njeg je smrt medicinara Marka Bjelice koji je imao samo 41 godinu kada je preminuo od posljedica zaraze korona virusa. Radoš mu je posvetio i jednu poruku. Radoš je napisao u svom obraćanju kako je Marko bio prava momčina, kršan čovjek koji je bio za glavu veći od njega i od skoro svakoga, a na razvijenosti bi mu pozavidjeli mnogi, pa čak i Džoni Vajsmiler.

 

“Morao sam da napišem nešto. O njemu, o toj nevinoj mladosti… o strahoti… Ovo je moj dug dobroti… “

On se tako prisjetio kako je izgledao njegov susret sa ovim medicinkim tehničarom i kako ga je ohrabrivao kada mu je saopšteno da ima upalu pluća i korona virus, te da mora odmah u bolnicu. Samo par dana poslije toga, taj isti tehničar je završio u sobi kraj njegove, dok je Radoš tri dana poslije toga izašao iz bolnice.