U ovom tekstu govorimo o Alzheimerovoj bolesti koja je nažalost sve češća u svijetu, a od koje sve češće obolijevamo ljudi nakon 60. godine života. Prema riječima raznih liječnika, kod ove je bolesti vrlo važno raditi preventivne stvari i treba krenuti od malih nogu kada se postavlja pitanje prehrane i drugih stvari kako bi što bolje dočekali posljednje godine života.

 

Poznati neurohirurg Rahul Jendai istako je da je sljedeće tri stvari vrlo važno za zdravlje mozga. Prema njegovim riječima, ne doručkovati dva dana u sedmici vrlo je važno, jer njegovo istraživanje pokazuje da povremeni post jača mozak i samim time bolje radi. Pojedite malo ručka dva dana u sedmici zatim jedite između 9 ujutro i 5 popodne samo da pijete čaj 4 sata. Ipak, navodi da je u svih slučajeva potrebno konzultirati liječnika prilikom započinjanja ovakvog posta.

“Prije nego što odete do šefa ili na posao, pronađite mjesto gdje možete polako udahnuti kroz nos, računajući do 4, a zatim zadržite dah nekoliko sekundi i polako izdahnite, računajući također do 4”. istakao je ovaj stručnjak. Na kraju je rekao da pokušate da što manje budete u vertikalnom položaju.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here