Jova Radovanović je veliku slavu stekao u Jugoslaviji, zajedno sa grupom Sedmorica mladih su bili veliki komičari te su ušli u Ginisovu knjigu rekorda kao grupa koja je svirala 33 godine.

 

Čak je i Tito volio da ihg sluša pa su oni svirali samo za njeg. Najviše je upečatljiv bio Jova koji je također bio jedan od najsmiješnijih sa svojim širokim osmjehom od uha do uha, a imao je malo uvećan nos. Iz njega je jednostavno izbijala energija i smijeh, malo je ko mogao da zamisli da je odrastao u jako siromašnoj porodici i da su oni bili baš gladni , kako je on sam pričao za sebe. Jova je još od kako je bio dijete, htio da upiše muzičku školu, a uz pomoć svog omšije koji mu je uzeo klarinet na kredit je u tome uspio.

 

Kada je postao poznat imao je punolijepih događaja te niko nije mogao da vidi tugu u njegovim očima. On je jednom prilikom ispričao kako je njemu najteža situacija u žviotu bila kada je tek dobio sina, a morao je da u to vrijeme ide na put na kojem je ostao 7 mjeseci, a kada se vratio sin ga nije mogao da prepozna, pa je bježao od njega i znao je početi da plače.