Pjevačica narodne muzike Vera Ivković preminula je 2012. godine u dmu za stara lica u Rumi u svojoj 63. godini. Pjevačica je poznata p hitovima koji se i danas pjevaj kao što je ” Šuška se šuška”.

 

Naime, kako prenose njeni prijatelji pjevačica se drastično promijenila nakon smrti kćerke Maje koja je umrlaod neizlečive bolesti umrla u 27. godini života te se nikad nije oporavila. Ovaj gubitak nikad nije mogla da prihvati, zbog čega se i razboljela, a kako je četiri godine prije kćerke ostala i bez muža, njena smrt bila je samo kap u prepunoj čaši.

” Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razboljela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smjestili u Centar za stara lica u Rumi- “ rekao je ranije za Stars Danilo Živković, unuk popularne pevačice, koji se takmičio u jednoj od sezona “Pinkovih zvijezda”.

 

Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano oboljela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa “– rekao je njen sin prije nekoliko godina.

Majina drugarica i koleginica Anđelka Govedarević ispričala je prje četiri godine da je Vera uvijek volila da se smije, ali da nije mogla da podnese da njene kćerke nema:

Ona je ranije imala taj divni osmijeh, toliko je volla da se smije. Stalno smo jedna drugu zasmijavale. Jednom smo se i pred Titom usred pjesme tako zasmijale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmijeh. Uspijem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju.”