Potrebno vam je:

500 gr kora

Za fil

300 g mljevenih oraha
100 ml ulja
100 ml vode
2 kesice vanilin šećera
4 kašike šećera
4 kašike pšeničnog griza

Za premaz

150 g margarina
50 ml ulja

Za sirup

500 ml vode
350 gr šećera
1 limun

Priprema

Sastojke za fil sjedinite. Rastopite margarin, pa dodajte ulje. Raširite jednu koru, premažite sa dvije kašike premaza, stavite drugu koru, premažite jednom kašikom premaza. Na kraj kore stavite fil, dobro ga pritisnite da se ne rasipa, pa umotajte čvrst rolat. Rolate redajte u veliku podmazanu tepsiju i isijecite na manje komade.
Stavite premaz preko i pecite na 200°C oko 30 minuta. Pečene baklave ostavite da se ohlade, pa prelijte vrelim sirupom. Kuvajte šećer, vodu i kriške limuna oko 15 minuta od tačke ključanja. Prelivene baklave ostavite najmanje 4 sata da stoje.