Predrag Živković Tozovac (85) mnogi su nazivali gospodinom srpske narodne muzike preminuo je jučer na Vojnomedicinskoj akademiji od posljedica korone. Iako su mnogi vjerovali da će on pobijediti virus to se nije desilo.

 

Ratko Rađenović, vjenčani kum l pjevača, u emotivnoj ispovijesti kaže da više ništa neće biti isto, te da će mu najbolji prijatelj faliti svakoga dana.

” Posljednji put sam ga vidio prije tri i po nedelje, prije nego što je otišao u KBC „Dragiša Mišović“. Činilo se da će se izvući jer su ga otpustili na kućno liječenje, međutim stanje mu se naglo pogoršalo i prebačen je na VMA  “– kaže pjevačev kum.

 

Mi smo bili najbolji prijatelji. Družili smo se čitavog života, ali posljednjih 20 godina intenzivno. Nedostajaće mi naši razgovori, njegovi savjeti. On je bio najinteligentniji i najbolji čovjek kojeg sam ikada upoznao “- kaže on.

“Bio je najveći ljubitelj života, pionir življenja. Zapravo, bio je sublimacija inteligencije, emocije i pameti. U novčaniku je nosio fotografiju svog oca kojeg su streljali kada je imao samo 5 godina. Zamislite kakav je to bio čovjek, koji je do smrti nosio fotografiju oca kojeg praktično nije ni poznavao. Bio je pun empatije i od ljubavi satkan. Iz životne tuge i rapsodije, napisao je najlepše ljubavne pjesme “- govori Rađenović o svom kumu sa puno emocija.

Na telefin njegove supruge javila se njena sestra te rekla kako je Mima jako loše podnijela smrt supruga.

“Mima ne može da govori. Potpuno je slomljena, razumijete. Tek su joj javili da je preminuo, a nije mogla ni da ga čuje ni da ga vidi zbog toga što je bio na respiratoru. Samo plače i ne može da prihvati da ga više nema… Ne znamo kada će biti sahrana, on je preminuo na VMA i još uvijek se tamo nalazi” – rekla je za Mimina sestra.