Klasična torta sa orasima, puterom i jajima, nije toliko jaka jer je bez čokolade i uvijek se tražio komad više. Za ovu toru potrebno vam je sljedeće:
Sastojci za 3 kore:
6 žumanca
12 belanca
6 kašika brašna
12 kašika šećera
6 kašika oraha

ZA FIL
750 ml mlijeka
100 gr oraha
100 gr urmi
100 gr žele bombona
100 gr suvog grožđa
250 gr putera
250 gr prah šećera
6 žumanca
6 kašika šećera
2 kesice vanil-šećera
5 kašika oštrog brašna

Umutiti dobro 4 bjelanceta i 4 kašike šećera, dodati 2 žumanceta i još malo mutiti.
U umućenu smjesu po malo kašikom dodavati 1/3 pomešanog brašno sa orasima i blagim prevrtanjem kuhačom lijepo sjediniti.
Sipati koru na papir za pečenje u okrugli pleh prečnika 28 cm, pa peći 180°C 30-tak minuta.
Pečenu koru zajedno sa papirom izručiti iz pleha i ostaviti da se ohladi. Umutite i ispecite i ostale dvije kore.
Stavite da provri 600 ml mlijeka. Umutiti žumanca, šećer, vanil-šećer, brašno i preostalih 150 ml mlijeka, pa pažljivo sipati u mlijeko koje je provrilo i koje smo sklonili sa vatre. Promešati, pa vratiti na vatru da proljuca 2-3 puta. Skloniti sa vatre i prohladiti.
Umutiti pjenasto puter i prah šećer, pa kašiku po kašiku dodavati u ohlađen krem. Sve lepo sjediniti mikserom. Odvojiti trećinu krema za premazivanje torte spolja.
U ostatak dodati sitno seckane žele bombone i suvo voće. Prve dvije kore premazati šarenim nadjevom, a treću ostavljenim dijelom krema. Istom kremom premazati i stranice. Ostaviti na hladnom preko noći da se svi sastojci sjedine. Dekorišite po želji.

http://www.coolinarika.com/