TORTA OD KAKAA I BOROVNICA KOJA SE NE PEČE- spoj ove dvije namirice znači neodoljivi ukus !

Sastojci za podlogu:
2 šoljice orašastih plodova po želji
3 kašike kakaa u prahu
3 kašike otopljenog kokosovog maslaca (ako imate)
3-4 kašike meda
Priprema podloge:
U blenderu  dobro usitnite suhe sastojke,te im dodajte mokre i miješajte dok se ne povežu. Smjesu utisnite na dno kalupa za torte i poravnajte.

Sastojci za kremu:
2 zrela avokada
2 šoljice indijskih oraščića
5 kašika kakaa
½ šoljice meda
½ šoljice otopljenog kokosovog maslaca
1 šoljica bademovog mlijeka
malo burbon vanilije
2 šoljice borovnica
Priprema kreme
Sve sastojke sem borovnica izmiksajte  dok ne dobijete glatku kremu. Nekoliko kašika kreme razmažite po podlozi pa na nju složite borovnice. Izlijte ostatak kreme u kalup te cijelu tortu rashladite preko noći u frižideru.