Ova torta će vas iznenaditi ukusom, a veoma je jednostavna za pripremu.

Potrebno vam je:

30 komada keksa
700 ml mlijeka
100 gr praška za puding
70 g šećera
100 g brašna od lješnika
400 ml slatke pavlake
200 ml pavlake kisele
100 g sjeckanih oraha

Priprema

Keks umočite u mlijeko pa redajte u pleh tako da je dno ispunjeno. U mlijeko sipajte šećer i puding dobro promiješajte i ostavite da se kuha. Kad počne da se zgušnjava dodajte orahe i nastavite da miješate žicom. Prelijte fil preko keksa. Ostavite da se hladi sat vremena. Umutite slatku pavalaku pa dodajte kiselu. Sve sjedinite. Premažite pola preko prethodnog sloja torte i odozgo opet poredajte keks namočen u mlijeku pa dodajte preostalu polovinu šlaga. Ukrasite sjeckanim orasima. Ostaviti u frižideru dva sata.