Odlična torta sa Jaffa keksom. čokoladnim bananicama i pudingom. Za ovu ukusnu tortu potrebni su vam sljedeći sastojci:
Kora od keksa:
125 grama margarina ili maslaca po želji
70 grama šećera
5 kašika kakaa
140 grama mljevenog keksa
90 grama mljevenog Jadro keksa ili nekog sličnog
jedno jaje
Krema od pudinga:
1 litar mlijeka
250 grama šeć.
tri pudinga od vanil.
160 grama margarina
100 grama mljevenog keksa (Jadro)
100 grama sjeckane čokolade sa lješnjacima
I još:
dvije kutije Jaffa keksa one manje
do 20 komada čokoladnih bananica
Za ukras:
2 kesice šlag kreme

Postupak pripreme:
Otopite na laganoj vatri maslac/margarin, šećer i kakao, pa dodajte jedno jaje i mješajte dok se smjesa ne zgusne. Pa je prelite smjesu preko mljevenog keksa kojeg ste prehodno stavili u dublju činiju. Izmješajte dobro mikserom. Pa napravite koru od keksa na plehu gdje će vam stojati torta.

Za kremu – Puding skuajte sa mlijekom, tako sto stavite mlijeko da kuha, a ovojite jednu šoljicu i izmješajte puding prah pa prije ključanja mlijeka lagano sipajte i mješajte dok se ne zgusne. Poslije sklonite i po vremeno mješajte da vam se stvori korica, a u toplu kremu dodajte pjenasto izmješan margarin. Kremu onda podijelite na tri dijela, u jedan dodajte mljeni jadro keks, u drugu čokoladu sa lješnjacima a treci ostaviti kakav i jest.

Slažite tortu tako što ćete na podlohu od keksa prvo saviti kremu sa Jadrom, zatim poslažite citave Jaffa kekse, zatim drugu kremu sa čokoladom, onda sloj čokoladnih banica, pa treći sloj kreme od pudinga.
Tortu ukrasite kad se malo stisne sa šlagom koji pripremite prema upustvu sa vrećice.