TOČKASTA TORTA GOTOVA ZA SAMO 20 MINUTA – BEZ PEČENJA!

Ova torta bez sumnje će oduševiti svakog ko je proba. Nije teška za napraviti a i možete je napraviti za vrlo kratko vrijeme pa je savršeno rješenje za iznenadne goste.

Potrebno:

  • 3.5 dl mlijeka
  • kašika prah kakaa
  • 3 kašike mlijeka
  • cheesecake dolcela
  • 60 grama maslaca
  • 150 grama čokolade
  • 30 dkg svježeg mascarpone sira

Postupak:

Dodajte kakao mješavini za podlogu pa navlažite mlijekom i promiješajte. Ubacite zatim i istopljeni maslac, izmiješajte i rasporedite u kalup za torte.

Uzmite kašiku i utisnite smjesu kako bi podloga bila jednolična pa stavite u frižider na 20min

Izlijte prašak za pripremu kreme u ohlađeno mlijeko pa miksajte oko 3 min. Dodajte mascarpone i nastavite miješati pa nanesite 2/3 kreme na podlogu u kalupu a u ostatak dodajte istopljenu čokoladu.

Kremu ubacite u slastičarsku kesicu pa u kremu u kalupu istisnite loptice.

Tortu ostavite u frižider na bar 2 sata