Tlo kod Petrinje se ne smiruje. Nakon snažnog zemljotresa na petrinjskom tlu pojavljuju se rupe , a jedna od njih se neprestalno širi.

” Nakon zemljotresa u nekim selima u Banovini otvorile su se rupe u zemlji. Obilaze ih stručnjaci. – Promjene su na gore. Jedna od rupa i dalje je aktivna, dodatno se povećala za 40 do 50 posto. Neprestano se čuje kako dijelovi zemlje padaju u vodu. Obišli su ovaj teren i stručnjaci s Geološkog fakulteta i kažu da će teren snimati i dronovima iz zraka i tek tada će znati točan broj rupa. Za sada ih ima najmanje tridesetak. “- izjavila je jedna od novinarki.

” Jedna od njih dugačka je petnaestak metara, dubina se za sada ne može izmjeriti jer je opasno ići i mjeriti. – Hoće li još rasti, hoće li ih biti još – niko ne može reći. Problem su podzemne vode jer njihovim porastom situacija bi se mogla pogoršati, a kišna razdoblja tek su pred nama u idućim mjesecima. Neki su i upravo zbog rupa u blizini kuća dobili crvenu naljepnicu. Za sada ih je nemoguće sanirati sve dok tlo ne miruje i stručnjaci upozoravaju da mogu biti izuzetno opasne “– dodala je.

Prema riječima mještana u selu je trenutno oko 15 rupa. Mešanović se nalazio pored jedne rupe u tlu koja je široka barem 20 metara i duboka oko pet metara.