TJESTENINA U KREMASTOM SOSU OD SIRA I GLJIVA- pravi gurmanski užitak sa perfektno kremastim sosom!

Ovaj obrok je pravo savršenstvo kojim ćete očarati onoga kome ga poslužite ! Prikladan je za sve prilike jer predstavlja pravi gurmanski užitak – tjestenina u kremastom sosu od sira i gljiva.

 
Potrebno vam je :
200 gr makarona

1 kašika maslinovog ulja

250 gr gljiva

2 stabljike celera

3 mrkve

1 glavica crvenog luka

1 kašikica bijelog luka u prahu

1 l pileće  supe

250 gr kremastog  sira

125 gr parmezana

1 1/2 kašika brašna

2 komada pilećih fileta

250 gr prezle

1 kašika maslaca

malo soli i bibera

Priprema:

Pomiješajte sve  sastojke za preliv i ostavite na stranu. Zatim zagrijte rernu na 250 °C. U šerpi na maslinovom ulju pržite izrezane gljive,mrkvu, celer,crveni i bijeli luk nekih 4-5 minuta na umjerenoj vatri. Nakon toga dodajte u to kremasti sir,skuhane makarone i  parmezan . Sve dobro promiješajte.Pospite  brašnom, izmiješajte, i kuhajte 1-2 minute, dok smjesa ne očvrsne. Dodajte piletinu i prebacite sve u posudu za pečenje. Pospite sa pripremljenim prelivom, pecite 15 minuta . Poslužite 10 minuta nakon što zvadite iz rerne jer je najbolje vruće.