Jednostavan i ukusan prilog koji se odlično slaže uz meso. Tikvice i gljive su odlična kombinacija komu morate probati. Tikvice su bogate vitaminom A, C kao i folnom kiselinom! Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
2 tikvice,
2 glavice crnog luka,
pakovanje kukuruza šećerca,
4 paradajza,
200 g bukovača,
crvena paprika.

Za marinadu:2 kašike maslinovog ulja,
2 kašike začinskog bilja,
čaša belog vina,
kašika sirćeta,
kašičica sitno iseckanog belog luka,
so, biber

Povrće i bukovače isecite na veće komade. Sve sastojke za marinadu kuvajte 10 minuta. Dodajte kukuruz i papriku i kuvajte još 7 minuta, zatim dodajte tikvice i na kraju paradajz i bukovače. Na dno posude stavite začinsko bilje i beli luk.
Povrće izvadite iz marinade i ređajte u posudu. Marinadu još malo kuvajte, a kad se ohladi, procedite je i sipajte u posudu s povrćem.

Photo:mrsdash.com