Mišo Kovač (75) jugoslavenski pjevač imao je težak život sa brojnim iskušenjima koja su dovela do tog da u jednom momentu pokušao da se ubije. Njegova tuga počela je kada je njegov sin Edi kao vojnik ubijen 1992. godine.

 

” Nakon Edijeve smrti više me ne zanima život “- često je ponavljao Mišo. Također i Mišina supruga Anita bila je na tabletama a nakon nekog vremena i brak im je se raspao. A o tome pjevač nikad nije htio da priča.

” Za razliku od papira koje smo mi dobili, a u kojima je stajalo da je naš sin umro od prostrela glave, takvog da bi na kraju mogao da živi, prava je verzija bila drugačija. U tim je dokumentima pisalo da je Edi umro od sepse izazvane velikom količinom bakterija u organizmu ” – rekla je jednom prilikom Anita.

 

To je bila kap koja je prelila čašu , Mišo je se razveo od žene pa napustio zemlju sa proročicom Silvijom Marković. Njegova kćerka nije mogla podnijeti to što ih je otac ostavio . Sve je teže podnosila odlazak oca pa je posegnula za drogom.

 

” Ja sam bio toliko zaokupljen samim sobom i svojom depresijom da nisam ni primjećivao njenu zavisnost” – rekao je prije nekoliko godina pjevač. Ipak, Ivanu je jednom prilikom, polumrtvu pronašla Mišina sadašnja supruga Lidija i spasila joj je život. Međutim, sve ovo ostavilo je prevelikog traga na pjevača i on je 1999. godine pokušao da se ubije. Pištoljem je sebi pucao u grudni koš, ali je pronađen posle pola sata i ljekari su uspeli da mu povrate život.

” Pokušaj samoubistva bila je samo kulminacija nagomilane tuge i očaja zbog gubitka sina “- objasnio je kasnije Mišo Kovač.