U ljetnim danima je super ako imate klimu u vašem domu kako bi se rashladili i pomoću koje ćete noću mirno spavati. Međutim , ukoliko nemate klimu postoji nekoliko trikova kako da se rashladite.

 

Hladno rublje

Sigurno vam zvuči čudno, ali prije nego što započnete svoju rutinu prije spavanja, donje rublje stavite u zamrzivač i izvadite ga kada ste spremni za spavanje. Ne ostavljajte ga predugo u zamrzivaču.

Niskoenergetske sijalice

Konvencionalne sijalice i do 90% svoje energije otpuštaju kao otpadnu toplinu. Kako biste spriječili pregrijavanje, prebacite se na niskoenergetske žarulje.

 

Termofon

Prije spavanja ga napunite hladnom vodom i stavite u zamrzivač. Možete ga staviti u krevet dok obavljate šta imate u kupatilu prije spavanja, ili ga možete otaviti pod nogama preko noći. Ako vam je prehladno, možete za zamotati u plahtu. Pomoći će vam pri reguliranju temperature tijela.

Ne otvarajte prozore tokom dana

Tokom dana prozori neka budu zatvoreni, zavjese navučene i rolete spuštene kako bi spriječili ulazak sunčevih zraka. Kada padne noć otvorite prozore kako bi se sve dobro prozračilo.