TELEĆI ODRESCI U UKUSNOM SOSU – ovo je pravi sos kada su odresci na meniju !

Teletina je sama od sebe mnogo ukusna ali kada je spremite na drugačiji način u polijete pravim sosom učinit će od vašeg obroka pravi slasni užitak !

Potrebne namirnice :
100 gr kus-kusa
200 ml temeljca

4 teleća odreska (od 125 g)
4 rajčice
4 grančice metvice
3 kašike soka od limuna
sol, biber
5 kašika ulja
200 gr kiselog vrhnja
1 kašika koncentrata rajčice
prstohvat čilija
šećer
1 jaje
1 kašika vrhnja
2 kašike brašna
2 kašike maslaca

PRIPREMA:
Kus-kus prelijte  kipućim temeljcem i ostavite da odstoji 10 minuta. Rajčice operite i očistite pa ih narežite na kockice. Operite metvicu, natrgajte listiće te ih usitnite. Pomiješajte ih sa sokom od limuna, solju, biberrom i 4 kašike ulja. Zatim pomiješajte rajčice, metvicu i oko ¾ kus-kusa.

Za umak pomiješajte kiselo vrhnje, čili i koncentrat paprike . Začinite to sa solju i prstohvatom šećera.
Razmutite vrhnje i jaje . Operite odreske i posušene  začinite solju i biberom. Uvaljajte ih u brašno, u razmućeno jaje te u preostali kus-kus.
Zagrijte preostali maslac i ulje i pržite odreske sa svake strane do 3 minute. Ostavite ih onda  se ocijede na kuhinjskom papiru. Poslužite gotove odreske u umaku  sa salatom .