Veza koju su imali pjevač Marinko Rokvić i Božen Žumbor , vlasnica multiomilionske kozmetičke kompanije dosta je intrigrirala javnost. Njihova romansa se desila prije Marinkovog braka, te je to bila turbulentna veza koja se na kraju završila sa suzama, jer je nakon dvije godine veze pjevač bez riječi ostavio Božen, a jedan Marimkov kolega je za medije otkrio i ove stvari:

 

” Marinko je na nastupu u kafani „Jugoslavija“ u Roterdamu upoznao Božen. Njeni roditelji su bili vlasnici kafane, veoma bogati. Pjevač je svima pričao da ništa ne osjeća prema njoj, a ona je njega istinski voljela. Bili su oko dvije godine u vezi, Marinko joj je obećavao brak”, a taj isti Marinkov kolega je otkrio kako su Božen i Marinko u to vrijeme imali velike planove: ” Rokvić ju je čak uvjerio da je našao kuću u kojoj će živjeti kad se ona doseli u Beograd. Rekao joj je da je šmeknuo vilu na Bežanijskoj kosi, a Božen mu je, navodno, finansijski pomogla da je kapariše. Posle nekoliko mjeseci oženio se Slavicom, s kojom ima sinove Nikolu i Marka – otkrio je Marinkov kolega.

 

Marinko, a niti Božen, nakon toga nikada nisu komentarisali tu svoju vezu, pjevač se bio okrenuo svojoj ženi Slavici i njihovoj porodici.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here