Svrbez kože nakon tuširanja može biti itekako neugodno iskustvo, a posebno kada vam se pojave i crvene fleke po tijelu nakon tuširanja.

 

Postoji nekoliko uzroka zbog kojih se može javiti svrbež kože, a to su:

Dugo tuširanje toplom vodom

Dugi topli tuševi mogu osušiti i zategnuti vašu kožu.Koža proizvodi prirodna ulja koja štite i hidratiziraju kožu.Ova ulja se mogu ukloniti ukoliko se tuširate dugo vremena, posebno toplom vodom što će učiniti kožu suhom i svrbljivom.

Kožna alergija ili osjetljivost na proizvode za tuširanje

Grube hemikalije u proizvodima za njegu kože mogu često izazvati svrbež na koži ali ta svrbež je najčešće na rukama ili nogama.Ovakav vid svrbeža može trajati od par minuta do par sati nakon tuširanja i može biti popraćen osipom.

 

Postojeće stanje kože

Svrbež nakon tuširanja isto tako može biti simptom postojećeg stanja kože kao što su ekcemi.Doktori preporučuju da ukoliko imate ekcem da se ne tuširate toplom vodom.Ostali produkti koji mogu pogoršati ekcemu su sapuni ili mirisni proizvodi za tijelo.

Tuširanje tvrdom vodom

Isto tako možete osjetiti pojavu svrbeži ukoliko se kupate tvrdom vodom.Tvrda voda je visoko alkalna voda koja sadrži visoke razine kalcijevih iona. Tvrda voda smanjuje efikasnost šampona i sapuna,a upravo talog od tih proudkta pravi kožu svrbljivom i suhom.