SVIMA SE DOPAO OVAJ RUČAK – NAPRAVITE SLASNU PIZZA ŠTRUCU!

U drugačijoj varijaciji, ali najvažnije je da je – PIZZA. Sva sreća pa postoji, uživam u njoj kad god imam priliku. Danas je nešto neobičniji recept, nije ni u buhtli ni klasično nego u štruci. No, fenomenalno je.

Potrebno:

Tijesto:

  • 500 grama glatko brašno
  • četvrtina litre tople vode
  • kocka svježi kvasac
  • žlica soli i šećera
  • 2 žlice ulja

nadjev:

  • šunka, sir, šampinjoni, kečap, origano..
  • jaje

Postupak:

Umijesite tijesto od brašna, kvasca izmiješanog s šećerom i malo tople vode. Ostavite na toplom na neko vrijeme pa razvaljajte tanko u obliku pravougla. Premažite kečapom po sredini a sa strane tijesto ostavite čisto.

Punite ribanom šunkom, kukuruzom, ribanim sirom… čime god želite. Pospite origanom pa narežite trakice od tijesta sa strane širine 1.5 cm. Preklapajte ukoso s lijeve na desnu stranu

Premažite jajetom koje ste umutili i pecite u velikom limu sa papirom za pečenje na 200 stepeni oko 35min