Jasna Zlokić se velkom brzinom povukla sa scene, a bila je i zabranjena i sve to zbog velikog skandala koji joj je obilježio karijeru.

 

Jasna je rođena u Velikoj Luci, baš kao i Oliver Dragojević a osim što su proveli djetinjstvo zajedno oni potiču iz iste loze. Ona je još kao tinejdžerka izgradila kariejru muzičara a 1974. godine osvojila je titulu prvog glasa Dubrovnika. Međutim desio se skandal, Ona je je 1986. godine nastuplila u Splitu a tekst pjesme ismo je izazvao ogroman skandal na festivalu, te pjesma nije smjela da se pušta na radiju do 1990. godine. Tada su mediji podigli veliku prašinu oko toga, a pompa se potigla zato što se u pjesmi ljubavnica obraća ni manje ni više nego zakonitoj supruzi.

 

Jasna je nastavila sa pjevanjem, a o spornom tekstu Pisma je kazala:

” To je bila malo provokativna pjesma i malo neobičnog teksta, ali vrlo životnog u kojem su se mnogi mogli pronaći. Čula sam za tu priču da nije smjela da se pušta na radiju i nemam neki komentar na to. Možda su veliki moralisti smatrali da nije zgodno da se to pjeva, jedino je to objašnjenje “– izjavila je