Ova glumica je bila zvijezda jugoslavenske kinematografije i obilježila je mnoga filmska i televizijska ostvarenja.

Naime, jedna od najljepši jugoslavenskih glumica Gala Videnović Aleksić proslavila se u ulozi Vesne iz filma ” Jgode u glu”. Prije nekoliko godina otkrila je i tajnu sa snimanja koju niko nije znao. Videnovićevu publika u najvećoj mjeri pamti po serijalu „Žikina dinastija“ i ulozi Ruskinje Nataše, a cijelu bivšu Jugoslaviju je fascinirala ulogom Ester u legendarnom filmu Jovana Aćina „Bal na vodi“.

 

Njoj je u ovom filmskom ostvarenju partner bio Milan Štrljić, a jednom prilikom Gala je istakla da su joj intimne scene teško pale.

”  Kada je trebalo da snimim ljubavne scene sa Milanom Štrljićem, koji je igrao Rileta, reditelj i ja smo se posvađali i nismo pričali deset dana. Nisam imala problem sa bilo kakvim zadatkom, ali sam, s obzirom na činjenicu da je Ester veoma mlada i da je u pitanju prvo se**ualno iskustvo, smatrala da ne može da djeluje kao da je iskusna “– rekla je ona prije nekoliko godina i istom prilikom istakla da do današnjeg dana nije pogledala film u cjelosti, budući da ga, kako je istakla, doživljava na vrlo emotivan način.

 

Gala se prije nekoliko godina pojavila u sitkomu „Andrija i Anđelka“, gdje se odlično snašla u ulozi profesorke engleskog.