Vjerovatno ste se pitali zašto vam se ponekad na donjem vešu pojave blijede mrlje.  ” Doista nas nisu ništa naučili o našim tijelima, to je stvarno nepravedno. Ostavili su nas da puno toga naučimo i shvatimo sami. Najčešće nas to na kraju pojede iznutra jer se bojimo da s nama nešto nije u redu, ali nam je previše neugodno govoriti o tome “– bio je jedan od komentara na ovu temu.

 

Naime, mnoge žene su napisale da se osjećaju neugodno ili su mislile da je to znak da nešto nije uredu ali kako ističu doktori to je sasvim normalno.

 

” Dobivamo puno povratnih informacija od ljudi koji nisu znali da se to događa ili zašto se to događa. Blijede mrlje na donjem rublju nisu znak prljavštine ili loše higijene, to je nešto što se događa kada kiselost potpuno zdrave rodnice provede vrijeme u kontaktu s tkaninom, a to je posebno primjetno na tamnijim tkaninama “– objasnili su doktori. Razina kiselosti rodnice varira , oko 3,8 – 4,5 pH u godinama kada imate menstruaciju, a nešto iznad prije puberteta i nakon menopauze.

Ovaj se iscjedak povećava tijekom ovulacije i trudnoće zbog povećanja cervikalne sluzi “ – dodao je ginekolog dr. Alex Eskander.