SUPER BRZO I ULTRA UKUSNO – RUČAK ZA SVAKU PRILIKU

Donosimo recept za turski specijalitet koji osvaja ukusom. Brzo ćete ga pripremiti i još brže pojesti! Ručak je neodoljivo dobar i idealan za svaku priliku.

Potrebno:

Nadjev:

  • paradajz
  • 2 paprike
  • glavica luka
  • 60 dkg pilećeg filea
  • 150 grama kuhanog graška
  • so, biber, vegeta, mljevena crvena paprika

Palačinke:

  • pola žličice soli
  • 2 šolje mlijeka
  • 1 i pol šolja brašna
  • 2 kom jaja
  • ulje

Bešamel:

  • 2 šolje mlijeka
  • 1 i pol žlica brašna
  • 2 žlice putera
  • so, biber
  •  komad sira

Postupak:

Najprije napravite palačinke pa ubacite meso narezano na kocke u tavu s uljem. Pržite neko vrijeme pa dodajte sitno nasjeckan luk i paprike. Nastavite pržiti oko 4 minute i ubacite oljušten, sitno nasjeckan paradajz. Dodajte začine, poklopite i nastavite dinstati 7 minuta pa dodajte i kuhani grašak.

U međuvremenu dok se dinsta nadjev, napravite bešamel – puter rastopite i dodajte brašno. Pržite nakratko i naspite mlijeko stalno miješajući 2-3 minute. Dodajte začine i stavite po 3 žlice nadjeva na svaku palačinku, preklopite i redajte u pleh premazan puterom.

Prelijte svaku palačinku sa 2 žlice bešamela i pospite naribanim sirom.

Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 25 min.