Pjevačica Silvana Armenulić tragično je izgubila život u saobraćajnoj nesreći prije tačno 45 godina kada je se vraćala sa kocenrta na autoputu Beograd Niš. Sa njom je nastradala njena sestra Mirjana Barjaktarević, koja je bila trudna i violinista Rade Jašarević, dok je treća sestra Dina Bajraktarević Nikolić za dlaku izbjegla smrt.

 

Prema rekonstrukciji nesreće ford se kretao brzinom od oko 150km/h, a onda je iznenada počeo da prelazi u lijevu, suprotnu traku i uslijedio je sudar. Desna strana “forda” takvom silinom se zakucala u kamion da mu je kompletno izvalila prednji desni točak, poluosovinu i podvukla se pod njega.

 

Silvanin muž je se prijestio detalja nesreće: “Vraćala se iz Aleksandrovca i u jednom trenutku ju je zaboljela glava. Pjevala je tamo u nekoj kafani i udarila glavom u neki šiljak, pa se s Miodragom Jašarevićem zamijenila u Kolarima i on je sjeo za volan. Da li je pao u šećernu komu ili je zaspao, šta se desilo, to se ne zna ni dan danas. On inače nije vozio brzo, a tada se valjda oslonio na gas i direktno su udarili u kamion. Na mjestu su ostali mrtvi on, Silvana i njena sestra Mirjana, koja je bila u drugom stanju. I to je cijela priča”, prisjetio se.