Niko nije mogao ni očekivati da će se nakon onakvog lijepog vremena koje već par dana u regiji ali i u cijelom Balkanu. Onako visoke temperature se nisu zabilježile ni u posljednjih 100 godina u junu i julu mjesecu. Međutim u roku od 24 sata desio se totalni obrat, tako danas je pogodilo strašno nevrijeme .

 

Prošle godine u ovo vrijeme smo mali jako veliko nevrijeme koje je bilo pračeno ledom i gradom, jučer je Srbiju pogodilo oko 18 i 45 strašno nevrijeme kod mjesra Jruševac. Koliko je oluja bila jaka da je kidala grane i drveća a ulicu su bile prtrpane vodom a prevoz je bio totalno zaustavljen. Ovaj olujni talas je trajao nekoliko minuta , ali je nastala velika materijalna šteta.

 

Također trenutno cijelim gradom jako grmi ali bez kiše i meteorolozi najavljuju veliku kišu pračena gradom i ledom.Daljne padavine se očekuju u Šumadijskom, Jablaničkom i Pomoravskom okrugu pa se očekuju i jako pljuskovi praćeni grmlljavinom. Najbolje bi bilo da na neki način zaštite sebe i svu svoju imovinu koju imate.