Tokom trudnoće Stefani Arnold je sve vrijeme bila u ružnom osječaju da će na porodu da umre. A ispostavilo se njen strah nije neopravdan zato što je na porođaju doživjela kliničku smrt koja je trajala 37 sekundi. Po njenom iskustvu snimljen je i film urviving Death, a tu je Stefani objasnila da je do kliničke smrti došlo zbog stanja koje se naziva plcenta previa, odnosno prednjačeća posteljica, zbog koje može da se javi obilno krvarenje.

 

Stefani je ispričala sve čega se sjeća od momenta kada su je pripremili za carski rez.

” Stavili su mi zavjesu ispred lica i pripremili su me za carski rez. Izvadili su Džejkoba, zdravog i sretnog, a par sekundi kasnije, moje srce je stalo. Sve je odjednom bilo kao 3D film, gledala sam svoje tijelo odozgo, a pored svog tijela, mogla sam vidjeti i sve što se dešavalo u toj hirurškoj sali.”

 

Ona je opisala i šta se sve dešavalo oko njenog tijela tada u tom momentu. ” Vidjela sam anesteziologa koji mi je stajao pored nogu, vidjela sam i medicinsku sestru koja mi je skočila na grudi kako bi pokušala da me vrati u život.Vidjela sam duhove svuda – moju baku koja je preminula kada sam imala samo deset godina. Pojavio se i moj brat, a poslednja stvar koju sam čula je da Džuli, dr Levit, kaže: “Ne, ovo ne smije da se desi, ne smije da se desi”.