Odnos koji imaju majke i kćerke je uvijek specifičan, čvrst i neraskidiv, pun topline i ljubavi. U majčinom zagrljaju osjećamo sigurnost , ona nam je oslonac , uzor i autoritet. Međutim, postoje neki odonosi koji su puni prepirki.

 

Ovo su specifične kombinacije prema horoskopskim znacima koji mogu biti komplikovani.

 

Ovan i Strijelac

Ovdje se u porodici susreću dva vatrena znaka – i to je eksplozivno koliko i zvuči. Oboje imaju veliku životnu energiju i radost pa su u stalnoj potrazi za zabavom i pustolovinama. Ono što se u kasnijem uzrastu može razviti u duboko prijateljstvo majke i kćerke, u djetinjstvu je prepuno izliva bijesa i razilaženja u mišljenjima – što obje može dovesti do ivice očaja.

Lav i Ribe

Osobe rođene u znaku Lava, vatrenom znaku, zahtjevaju pažnje. Zbog toga se Ribe osjećaju prestrašeno, jer radije vole svoj mir. Kako bi se zadovoljile potrebe majke i kćerke potrebno je jako puno strpljenja. Iako duboko u sebi osjećaju ljubav jedna za drugu, njihov odnos isprepleten mnogobrojnim konfliktima.

 

Rak i Strijelac

Osobe rođene u znaku Strijelca moraju da imaju svoj slobodni prostor više nego drugi znakovi. Kad im neko uzme vazduh za disanje, Strijelčevi postaju nemirni i zato se povlače. S tim se emotivni Rak teško nosi, Njemu je potrebno puno ljubavi i pažnje i zato svako distanciranje shvata vrlo lično.