Već nekoliko dana imamo prelijepo vrijeme. Kada je lijepo vrijeme ljudi idu u šume da traže razne lijekovite biljke tako sada glavna biljka je srijemoš. Za ovu biljku je počelo da kruže priče da je jako močna kada je upitanju imunitet i da je smanjena mogućnost ako je koristite da se zarazite koronavirusom.

Naime, ovo niko nije dokazao od strane medicinskih stručnjaka, ali je poznato svima da je srijemoš jako zdrav i da se naziva “ubicom otrova”. Također, njega negdje zovu i divlji luk a ona je jedna od najboljih namirnica za čišćenje organizma od toksina koji se nakupljaju vremenom. Ova je biljka bogata vitaminom C, šećerom i eteričim uljima i sadrži karotenom.

 

Ono što je zanimljivo jeste da od srijemoša možete napraviti sok koji je itekako ljekovit, a potrebno je samo da listove srijemoša usiitnite i da iz njih uz pomoć sokovnika iscijedite sok koji ćete držati u staklenoj posudi ili možete u tegli. Uzimajte ga tri puta dnevno po jednu kašiku, a također možete da koristite uz jogurt ili vodu. Samo prije nego krenete da berete srijemoš prvo provjerite kako on izgleda i budite jako oprezni.