Poznata pjevačica Maja Marijana nedavno se prisjetila svoje anegdote koda je bivšem dečku sa ljubavnicom namjestila sačekušu , a sada je ispričala i iskustvo koje je imala na jednoj srpskoj svadbi koju prenosimo u cijelosti.

 

 

Kako je ispričala ona je sa kolegama morala da peva tri dana, za to nisu dobili ni dinara, ali je malo falilo da dobiju batine.

“Nikada neću zaboraviti jednu svadbu, pjevalo je više poznatih pjevača tri dana bez prestanka i na kraju nas niko nije platio. Morali smo da pjevamo non-stop, samo kao malo nešto spavanja, pet-šest, možda sedam sati… Bakšiš?! Kakav bakšiš?! To je bilo baš davno, prije 29-30 godina, gomila ružnih stvari se tu izdešavala, honorar nismo ni dobili, tri dana smo pjevali za džabe. Mlada i mladoženja su pobjegli iz sela, preko neke njive valjda. Svi smo ostali bez honorara, muzičari i pjevači, desetoro ili dvanaestoro, pobjegli su ljudi”, opisala je jednu od najgorih tezgi koju pamti, ali nije željela da otkriva ni koje selo je u pitanju, ni ko su kolege koje su izvisile za honorar zajedno s njom:

 

“A najgore, naopak neki narod u tom selu, u Srbiji je, ali neću da kažem koje je… Mene je i konobar pod tom šatrom polio vrelom kafom, odjednom, imala sam utisak kao da je namjerno izvrnuo tacnu s kafom sve po meni, ono me peče, ja kažem: ‘Šta radiš to’ i neki matori djeda isto tu pod šatrom gdje god ja sjednem, on stane i gurne me… Moje kolege će se same prepoznati kad pročitaju, ne bih u njihovo ime da govorim. Baš su poznati muzičari bili tu i mi se dogovorimo da završimo tu svadbu da krenemo napokon kad smo shvatili da smo izrađeni, seljaci se skupe tu s motkama i kao ko je nama dozvolio da se pakujemo, ja sam bila s tatom jer sam još išla u srednju školu, pa me otac vozio na nastupe, izbušili su nam gume i mom tati isto, nikad to neću zaboraviti. Muzičari su bili veoma poznati, oni koji to budu pročitali, sjetiće se, ali ne bih da otkrivam o kome se radilo”.