Željko Ražnatović Arkan je kriminalac koji je imao surove načine likvidacije ,a ko se nije slagao sa njim i njegovim mišljenjem on ga je rješavao po kratkom postupku. Naime, sigurno se svi sječate Đoge koji je svašta pričao o njemu u dnevniku, i onda je pod misterioznim okolnostima stradao. Tako je njegovo tijelo pronađeno u kanjojnu Drine kod Zvornika, a razlog i način smrti nikada nije otkriven, a kao glavni razlog njegove smrti navodi se kao neki tehnički kvar, a to jeste da su bile neispravne kočnice na njegovom autu.

 

Arkan je skupio ekipu koja je radila efikasno, pljačkali su banke , zlatare , mjenjačnice a postali i strah i trepet za sve u Europi. Njegov kraj je bio u hotelu Interkontinentalu, i to 2000 godine kada je smaknut sa leđa, a njegov je ubica nije priveden sve do današnjeg dana. Ima puno misterije kada je u pitanju njegova sahrana, a najaveča je svakako ta da se nije otvarao kovčeg, i da ga ni rođena majka nije vidjela u kakvom je stanju on tada bio, jer je on upucan u glavu.

 

Njegova žena je bila tada Ceca Ražnatović koja je izgledala baš tužno a cijela sahrana je kasnila čak 2 sata. OPko Cece su svi bili i čuvali je kako ne bi pala od tuge.