Postoji jedna priča koja se među predstavnicima ruske dume širi skoro 20 godina , a radi se o tome da je sjednici dume početkom 2000 godine tadašnji predsjednik Artur Čilingarov iz partije Jedinstvena Rusija pokušao je da da riječ jednom od parlamentaraca i rekao je ovo: „A sada, poslanik Volodin!“. A onda je usledio odgovor: „Budite precizniji – svi smo mi Volodini!“. Poenta šale je da su svi zamjenici bili Putinovi dvorjani i sluge – „Volodin“ na ruskom može značiti „pripadati Volođi“, a dok je Volođa nadima za osobu po imenu Vladimir.

 

Tako je 11. aprila 2003. godine Čilingarov ponovo pozvao zamjenika Volodina. Međutim nije dobio nikakvu šalu , parrlament nije bio blizu Putinovim pristalicama.

 

Također, postojala je jedna osoba koja je već u potpunosti podržala Putina, to je bio Vjačeslav Volodin, član koalicije Otadžbina cijela Rusija. Volodin je 2001 godine je bio jedan od najglasnijih zagovornika spajanja OVR-a i koalicije Jedinstvo, što je rezultiralo proputinovskom strankom Jedinstvena Rusija. Ostatak pročitajte OVDJE