Slobodan Milošević je pred samo izručenje sudu u Hagu otkrio čuveni Deda Avrem nije tvorac ekonomskih mjera koje su zaustavile inflaciju u Jugoslaviji, ali je prvi put govorio o sinu Marku koga su optuživali da je švercao cigarete.

 

Svaki je čovjek najosjetljivi na djecu. Te gomile laži koje oni svakodnevno emituju i pišu protiv mog sina Marka su ravne zločinu. Ako zaista kao što kažu vJeruju u Boga, morali bi se Boga bojati. Ja se svojim sinom ponosim. Moj sin Marko od prvog do poslJednjeg dana ovog rata nosio je uniformu i oružje. VolIo bih kada bi razgovarali gdJe su za to vrijeme bili neki njihovi lider i gdje su bili njihovi sinovi, i njihova djeca. Gledao sam njemačku emisiju koju su oni umontirali kako se moj sin u stvari, vjerovatno iza mojih leđa, sve vrijeme bavio švercom cigareta sa Milom Đukanovićem. Možete li da zamislite mog sina i Mila Đukanovića?”, rekao je Slobodan Milošević.

 

Kako je rekao Marko je sa 16 godina zaposlio u Požarevac je nije mogao da izdrži ovdje da bude sin predsjednika republike. “Znao je da nosi gajbe sa punim i praznim flašama za jednu kafanu za 5 hiljada dinara mjesečno, jer je on takav čovjek. Kasnije je vozio trke za nekoliko klubova, da li sam ja mogao da mu pomognem da vizi trke? Nakon teške povrede kičme je napustio taj sport, pa je zakupio i neku kafanu na ivici požarevca i tu je otvorio diskoteku. Mislite da sam mu ja pomogao da svako veče ima po nekoliko hiljada posetilaca? Sve što je radio radio je pred očima svih Požarevljana. Sve što ima tamo sve su mu polupali. Marko je kriv samo za jednu stvar, kriv je što je moj sin.”, ispričao je Milošević.

Milošević je rekao da je imao previše povjerenje u neke pojedince u koje nije trebalo da ima povjerenje. “Da nisam ovih 10 godina radio to što sam radio, ne bi oni mogli nigdje da me opttužuju i ne bi imali te fotelje iz kojeih sada izriu olake optužbe”, rekao je.