Sočne i ukusne kremenadle iz rerne. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
1 kilogram kremenadli
1 glavica luka
5 čehni b. luka
jedna kocka za supu (goveđa)
pola litra vrele vode
100 ml bijelog vina
začini – sol, biber, lovorov list
brašno

Kremenadle istanjite čekičem, posplite, po biberite i onda uvaljate u brašno i pržite na vrelom ulju na tavi dok ne porumene. Propržene poredajte u vatrotalnu posudu, pa preko stavite koji list lovora.
Na ulju u tavi u kome ste pekli meso stavite luk i propržite pa onda stavite bijeli luk i 3 kašike brašna, a u pola litra vode izmrvite kocku za supu i prelite preko luka i skuhajte.
Pa kremenadle prelite ovim sosom. Poklopite vatrostalnu ili poklopcem ili alu folijom i pecite na 180 stepeni oko 45 min.

Poslužite kremenadle sa kuhanim krompirom ili rižom!