Predivne i jako ukusne sočne juneće šnicle!

Ovaj recept za sočne juneće šnicle su recept moje mame!

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

4-6 km junećih šnicli

5-6 kom čehna bijelog luka

1-2 kaš. brašna

so, biber, voda

 

Šnicle tanje isječene istuckajte sa budu srkoz tanke. Posloite ih i urljajte sol u njih i onda i brašno.  Zagrite onda ulje u tavi i stavite da se peku dok ne prorumene sa obje strane. Kad porumene izvadite ih na tanjir, a na tom ulju propržite bijeli luk na kratko, pa ulite vode oko 2 čaše, pobiberite, povegetite i onda vratite meso, smanjite temperaturu i ostavite da se meso krčka oko jedan i po sat, po vremeno dolite malo vode kad savre.

Garantujem vam da ćete se odučeviti mekoći i ukusu ovih šnicli. Poslužite ih uz rižu ili krompir. Prijatno!