Za ovaj jednostavan i jako ukusan recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Kora:
7 komada svježih jaja
200 grama šećera
100 ml ulja
350 grama jogurta
300 grama brašna
50 grama krušnih mrvica
1 kaš. pzp
1 kaš. sode
1 sok od limuna i korica limuna
3 kaš. pekmeza

Krem od jabuke:
jedna kila jabuka (očišćenih i ouguljenih)
sok od 1 limuna
400 ml vode + 3 filtar vrećice voćnog čaja
200 grama šećera
1 puding od vanilijevrećica praška za puding vanilija
1 puding od rum/punča
1 paketić želatine
malo cimeta i đumbira

Šlag krem:
300 ml mlijeka
1 puding rum/punča
2 kom žumanca
2 kaš. šećera
500 ml vrhnja za šlag
100 grama usitnjenog keksa

Preliv za koru:
200 ml vode + 1 filtar vrećica voćnog čaja
2 kaš. meda
2 kaš. šećera
2 kaš. ruma

Za koru izmiksajte snijeg od bjelanjaka, a žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, pekmezom, pa dodajte jogurt i ulje, i postepeno brašno sa prakom za pec. i sodom, onda umjesite krušne mrvice, limun sok i koricu limuna, pa ovu umješenu smjesu dodajte u bjelanjke i lagano izmjesite kuhačom. Smjesu pecite na obliženom plehu oko pola sata na temp od 170 stepeni.
Gotovu koru prelite sa prelivom – skuhajte čaj pa umjesite rum, šećer i med.

Krema od jabuka – čaj skuhajte i malo ohladite dodajte sok lumuna, pa preljevajte preko oguljenih i naribanih jabuka, pa povremeno mješajte dok ribat i poljevajte sokom.
Zatim skuhajte jabuke u šerpi na laganoj vatri dok ne omekšaju. Pa pored skuhajte puding i u kremu dodajte žaletinu (koju predhodno natopite sa 2 kaš vode da nabubri).

Toplu kremu od jabuka stavite preko ohlađene kore. Pa spremite šlag kremu.

Skuhajte puding sa žumancima i ohladiti (Odvojite malo mlijeka umjesite puding u žumance, a ostatak mlijeka stavite da zakuha pa dodajte puding i kuhajte uz mjšanje dok ne dobijete kremu), izmiksati vrhnje za šlag, pa dodati ohlađeni puding i umiksati sa usitnjenim keksom, pa premazati preko kreme od jabuka.

Kolač dobro ohladite pa onda služite.