Tako ukusna i prozračna torta sa Jaffa keksom i čokoladom. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za podlogu/biskvit:
5 kom bjelanaca
5 kaš. šećera
5 kaš. brasšna
1/2 praška za p.
Krema:
400 ml mlijeka
100 gr šeć.
5 kom žumanca
50 gr čokolade za kuhanje
1 kutija Jaffa keksa
300 gr vrhnja za šlag
1 želatin fix
Preliv za biskvit:
100 ml mlijeka i 1 vanil. šeć.
Ukras:
200 gr šlaga
12355347_10205227554873999_961867700_n
Za biskvit: umutite 5 bjelanaca sa 5 kašika šećera pa polako dodajite brašno koje ste pomješali sa praskom za pec.
Izlite u kalup koji obložite papirom za pečenje i pecite oko 30-tak min na 200step.
U međuvremenu prokuhajte 100 ml mlijeka i 1 vanl. šeć. Kad biskvit bude pečen malo ga izbockajte čačkalicom i prelite.

12380539_10205230669711868_506541048_n

Kema: 400 ml mlijeka prokuhajte, a prije toga umutite 5 kom žumanaca sa šećerom i dodajte prokuuhalom mlijeku mjeđajte da se zglusne malo, kad skinete sa vatre dodajte želatin fix kad se malo krema ohladi. Dok se krema hladi vi izmješajte krem za vrhnje (300 gr)pa sve sjedinite. Ukoliko vam smjesna bude tačnija ne brinite samo stavite u hladnjak da se malo ohladi. Pa zatim joj doajte isječanu jaffa keks i čokoladu.
Pa sve sjedinite i pustite da još malo odstoji i da se ohladi, pa tek onda stavite na koru.

Na kraju dekorišite sa šlagom.
12387856_10205227554994002_803984970_n