ŠNICLE U JOGURTU OD KOJIH ZASTAJE DAH- najukusniji obrok koji ste probali !
SASTOJCI:
500 g ćureceg ili pilećeg bijelog mesa
100 g trapista
4 dl jogurta
100 g hljebnih mrvica
2 kašike peršuna po ukusu biber, so malo ulja
PRIPREMA JE SLIJEDEĆA :
1. Trapist izribajte na krupno, persun isjeckati nasitno a meso isjeći na šnicle.
2. U jednoj posudi izmiješati trapist, peršun i hljebne mrvice.
3. Šnicle po biberiti i posoliti po ukusu, umočiti u jogurt i uvaljati ih u smjesu sa trapistom.
4.Vatrostalnu posudu namažite uljem, složijte pripremljene šnicle,a preostali jogurt i smjesu za paniranje prelijte preko njih i pokrijte alu folijom. Pecite ih u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20-ak minuta. Skinite foliju i ostaviti šnicle da se zapeku dok ne dobiju rumenu boje.
Najbolje je poslužiti ih uz prilog od graška ili krompira i salate po želji.