ŠNICLE U JOGURTU OD KOJIH ZASTAJE DAH- najukusniji obrok koji ste probali !

SASTOJCI:

500 g ćureceg ili pilećeg  bijelog mesa

100 g trapista

4 dl jogurta

100 g hljebnih mrvica

2 kašike peršuna po ukusu biber, so malo ulja

PRIPREMA JE SLIJEDEĆA :

1. Trapist izribajte na krupno, persun  isjeckati nasitno  a meso isjeći na šnicle.

2. U jednoj posudi izmiješati trapist, peršun i hljebne mrvice.

3. Šnicle po biberiti i posoliti po ukusu, umočiti u jogurt i uvaljati ih u smjesu sa trapistom.

4.Vatrostalnu posudu namažite uljem, složijte pripremljene šnicle,a  preostali jogurt i smjesu za paniranje prelijte  preko njih i pokrijte alu folijom. Pecite ih  u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20-ak minuta. Skinite  foliju i ostaviti šnicle da se zapeku dok ne dobiju rumenu boje.

Najbolje je poslužiti ih uz prilog od graška ili krompira  i salate po želji.