U današnjem postu pišemo o crnoj hronici. Radi se Smiljani Srnec koja ima 45 godina i koja je optužena da je 2000. godine usmrila sestru Jasminu DDominić koja ima 23. godine.

 

Naime, Smiljana je tijelo svoje sestre sakrila u zamrzivač u porodičnoj kući u Palovcu , a danas će se saznati sudbina optužene. Sjedncia je zakazana za 9 sati na kojoj kojoj će članovi sudskog vijeća da analiziraju dokaze koje su punih pet mjeseci prikupljali istražitelji, a nakon što se budu svi dokazi izložili i svi svejdoci i argumenti saslušani, tužilaštvo će da odluči da li će se optužnica da potvrdi, vratiti.

 

Na sudu Smiljana je odgovorila na pitanja novinara: “Nemam komentar, nisam”. Ona se tereti za smaknuće svoje sestre, da je njena sestra zadobila pet udara oštrim predmetom ili nekim drugim predmetom, a sve se to odigralo na spavanju. Kasnije je sestru Jasminu ugurala u zamrzivač, prethodno joj je zamotala glavu u crnu vreću, a vrat najlosnkom čarapom. Dok je ispod crne vreće u Končarevoj škrinji prvo je bila navlaka za poplun u koju je bio umotan drugi dio tijela, a na njemu su bili tragovi njene kr vi. Ali, kada je polcija stigla i kada su otvorili zamrzivač, i vidjeli da se vrata teško otvaraju jer su bila zaljepljena sa ljepilom, skinuli su navlaku.. “