Jako fino jelo i odlično kad imate goste koje ćete sigurno iznenaditi. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
10 kom jaja
10 kas. brasna
1 prasak za pecivo
4 kas. ulja
2 krem sira (400 gr)
200 grama majoneze
3 kisela vrhnja (900gr)
6 kas. ajvara
200 grama parizera ili šunke po želji
6 kom kuhanih jaja

Za jednu koru umutite 5 žumanjaka, 5 k. brašna i 2 k. ulja, poslite i dodajte pola praška za pecivo. Smjesu istresite u podmazani pleh i pecite u zagrijanoj peci na 200 step. oko 10 min. Na isti način ispeći još jednu koru. Zatim obdje kore podjelite na dva dijela tako da dobijete ukupno 4.
Sir pomješajte sa ajvarom pa namažite jednu koru i preko nje stavite drugu. Na drugu koru stavite majonesu pomješanu sa parizerom isječenim na kockice. Zatim preklopite trećom korom. Ovu koru premažite kiselim vrnjem pa na njega poredajte kuhana jaja isječena na kolutove. Jaja premažite drugim vrhnjem. Pa staviti 4 koru. Onda cijelu tortu premažite trećim mvrnjem i možete dekorisati po salji sa jajima ili ukrasima od parizera. Ostavite da odstoji 2-3h u frižiteru pa tek onda služite.

Prijatno!