U današnjem postu pišemo o slikama dva stara automobila iz Srbije nastala u jednom grčkom ljetovalištu izazvala haos na društvenim mrežama. Jedan korisnik je objavio sliku ” juga” i “tristaća” starog više od pola vijeka uz komentar koji su mnogi shvatili kao provokaciju: “Evo nekih krševa..Jedva se dovukli do Grčke.”, napisan je ispod fotografije objavljene u jednoj od najbrojnijih i najkorisnijjih grupa na društvenim mrežama za srpske turiste u Grčkoj. Odmah su se počeli da redaju komentari.

 

To nije za poniženje i podsmijavanje, naprotiv, veliki respekt svakome ko krene sa starijim automobilom na dużi put! Moj suprug se ne bi usudio, ne zato što smo mi nekakva gospoda, nego sve mora biti perfektno. Da se ne lažemo, svako bi htio dobar auto, ali nemaju svi mogućnosti za to. Zato svaka čast svakome na hrabrosti i strpljenju sa našim “jugićima” i “ladom”. Bar da ne odu u zaborav”, ovo je napisala jedna korisnica društvene mrežem.

 

Jedan korisnik je napisao da autor objave nije nikako lijepo vrijeđati ljude. “Garant vozi u najmanju ruku “porše” sa ful opremom.. Nije nikako lijepo tako pisati o ljudima koji nemaju ili ne žele bolji auto. Stvajrno veliki respekt za hrabrost da krenu sa “tristačem”. “Gospodine, ljudi se nisu dovukli, verovatno su po ko zna koji put doputovali da se malo okupaju i odmore, a vi ste samo pokazali svoj kompleks”, ovako je glasio jedan komentar.